Sursă foto: servuscluj.ro

În ultima săptămână a vacanței de vară, între 4 și 8 septembrie 2023, elevii din Dej vor avea ocazia de a-și dezvolta abilitățile în diferite meșteșuguri tradiționale și de a explora mai profund universul satului clujean, participând la atelierele meșteșugărești găzduite de Muzeul Municipal Dej.

În cadrul acestui eveniment organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Cluj, în parteneriat cu Muzeul Municipal Dej, instituții aflate sub tutela Consiliului Județean Cluj și Primăriei Municipiului Dej, se vor desfășura ateliere zilnice. Aceste ateliere au ca principală activitate introducerea tinerelor generații în lumea meșteșugurilor tradiționale, acoperind domenii precum modelajul în ceramică, creația de podoabe, păpuși și măști, precum și ateliere gastronomice.

Pe lângă aceste activități practice, participanții vor avea ocazia să urmărească și filme documentare etnografice realizate de CJCPCT Cluj. Atelierele sunt conduse de profesoarele Daniela Katona și Mariana Selin, iar înscrierea se poate face gratuit pentru un număr maxim de 20 de copii pe zi, prin intermediul Muzeului Municipal Dej.

Această inițiativă reprezintă o modalitate interactivă prin care tinerii pot să învețe și să se familiarizeze cu tradițiile culturale și meșteșugurile specifice comunității locale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.