Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat, vineri seară, la Digi 24, că este bine că transportatorii şi fermierii au un dialog cu premierul şi cu oficiali guvernamentali.

”E foarte bine că există acest dialog. Mi-aş fi dorit ca lucrul acesta să se întâmple înainte, nu să se înceapă cu acţiuni de acest tip”, a declarat Grindeanu.

Ministrul a precizat că nu a primit nicio solicitare de dialog din partea protestatarilor în ultimele două-trei săptămâni.

”Să se înceapă direct cu acţiuni de tipul acesta este cel puţin ciudat. Cel mai important lucru ar fi să se găsească soluţii”, a adăugat ministrul Transporturilor.

În ceea ce priveşte rezultatul discuţiilor de la Palatul Victoria, Grindeanu a afirmat că probabil că unul dintre grupurile de lucru care vor fi constituite va fi pe zona de Transporturi.

”Toată lumea în această ţară trebuie să respecte legea. Am văzut că îşi doresc să intre în Bucureşti fără a avea autorizaţie. Cred că atunci când vrei să fii conform legii, când vrei să fii ascultat şi respectat, în primul rând trebuie să respecţi cadrul legal (…) Am contactat o parte dintre asociaţii…parte dintre ei erau puţin miraţi că s-a ajuns direct la acţiuni mai radicale, aşa cum le vedem acum”, a adăugat ministrul Transporturilor.

Acesta explică faptul că RCA-ul nu ţine de ministerul pe care-l coduce, nici vămile, doar cântarele din punctele de trecere a frontierelor.

Sorin Grindeanu a mai afirmat că i se pare normal ca mărfurile să fie cântărite în vămi, i se pare normal să se plătească rovinietă, iar parte  dintre transportatori nu vor să existe GPS-uri pe maşini.