Sursă foto: Facebook/Bogdan Pivariu

Un gard de la intrarea în cartierul Terra din Florești a fost demolat, conform declarațiilor primarului Bogdan Pivariu. Aceste lucrări sunt incluse într-un proiect de modernizare și lărgire a „strâmtorii Terra”, care va fi implementat în mai multe etape și va dura aproximativ 11 luni. Proiectul de modernizare și îmbunătățire a traficului în zona cartierului Terra din Florești implică extinderea benzilor de circulație, construirea de trotuare, crearea unei noi căi de acces direct din DN1, precum și renovarea sistemelor de canalizare și electricitate.

„Pe strada Dumitru Mocan avem o proprietate care are gardul în drum. Acesta se va demola. În plus, deschidem un drum nou, Dumitru Mocanu 2, care să ajungă pe strada Petuniei până în Drumul Național.  Se lărgesc parte din drumuri, se sistematizează circulația, apar sensuri unice și se creează un drum nou. Se va începe cu lărgirea de la ”Strâmtoarea Terra”. Inclusiv Dumitru Tăuțan va avea o ieșire mult mai largă în Drumul Național”, a explicat anul trecut primarul Bogdan Pivariu proiectul, în cadrul unei emisiuni locale.

Conform Primăriei, proiectul de modernizare și lărgire a „strâmtorii Terra” a implicat și exproprieri care deja au fost efectuate, iar costurile de execuție au fost estimate la peste 10 milioane de lei. În septembrie 2022 a avut loc o licitație pentru execuția lucrărilor incluse în proiectul de îmbunătățire a traficului din zona cartierului Terra din Florești („MODERNIZARE STRĂZI ȘI AMENAJĂRI URBANISTICE PRIN EXTINDERE PLATFORMĂ DRUM, COMUNA FLOREȘTI, JUD. CLUJ – FAZA I”). Două loturi au fost scoase la licitație (Lotul 1 – MODERNIZARE STRĂZI ȘI AMENAJĂRI URBANISTICE PRIN EXTINDERE PLATFORMĂ DRUM – STR. D. MOCANU, D. TĂUȚAN, ÎNTREPRINZĂTORILOR, PETUNIEI, TERRA, TEILOR 1 și Lotul 2 – EXTINDERE RETELE DE UTILITATE PUBLICA – APA, CANALIZARE MENAJERA SI ILUMINAT PUBLIC STRADAL – STRAZILE D. MOCANU SI PETUNIEI).

Primăria Florești a atribuit doar lucrările pentru lotul 1, semnând un contract în data de 5 ianuarie 2023 cu asocierea Lukarom Invest – Wizland Construct, în valoare de peste 5,5 milioane lei, fără TVA. Licitația pentru lucrările din lotul 2 (estimate la peste 3,5 milioane lei, fără TVA) care vizează extinderea rețelelor de utilități a fost anulată, deoarece oferta primită nu a îndeplinit criteriile stabilite în caietul de sarcini. Administrația din Florești urmează să organizeze o nouă licitație pentru acest lot.

Edilul Bogdan Pivariu a anunțat pe pagina sa oficială de Facebook că lucrările au început deja pentru proiectul de fluidizare a traficului în cartierul Terra din Florești. „Astăzi, pe 20 februarie, a fost dărâmat primul gard din zona de acces ce va fi modernizată spre cartierul Terra. Am demarat lucrările pentru lărgirea “Strâmtorii Terra”, încă un proiect foarte important pentru Florești! Lucrarea va avea mai multe etape, printre care lărgirea benzilor de circulație, realizarea de trotuare, realizarea unui nou drum cu acces direct în DN1, și refacerea sistemelor de canalizare și energie electrică. Durata totală a proiectului va fi de 11 luni, cu excepția eventualelor întârzieri cauzate de vreme. Pe măsură ce lucrările avansează, voi reveni cu informații noi”, a declarat primarul comunei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.