Ministrul Agriculturii: Scăderea preţurilor este o realitate în acest moment, într-un mare lanţ de magazine care a limitat adaosurile înainte de 1 august/ Trebuie să ne asigurăm că românii vor simţi cu adevărat efectele benefice

”Una din primele măsuri pe care PSD le-a luat atunci când am preluat guvernarea a fost adoptarea OUG 67/2023 privind instituirea unei măsuri cu caracter temporar de combatere a creşterii excesive a preţurilor la unele produse agricole şi alimentare. Scăderea preţurilor este o realitate în acest moment, într-un mare lanţ de magazine care a limitat adaosurile înainte de 1 august, dată la care intră în vigoare ordonanţa. Îi felicit şi le mulţumesc”, a afirmat Florin Barbu, joi, într-o postare pe Facebook.

El a susţinut că aceasta este ”o dovadă clară” că parteneriatul asumat funcţionează.

”Aşa cum am promis, continuăm dialogul cu toţi cei implicaţi în implementarea acestei măsuri şi, astăzi, am avut o întâlnire, la Ministerul Agriculturii, cu reprezentanţii Asociaţiei Marilor Reţele Comerciale din România din sectorul alimentar, reprezentanţi ai procesatorilor, ai Consiliului Concurenţei şi ai Agenţiei Naţionale pentru Administrare Fiscala pentru a evalua stadiul pregătirilor pentru implementare ordonanţei. Trebuie să ne asigurăm că românii vor simţi cu adevărat efectele benefice ale acestui act normativ. Ştiu că vremurile sunt dificile pentru toţi, de aceea le mulţumesc încă o dată tuturor pentru că au înţeles că trebuie să facem acest efort comun pentru a-i ajuta pe cei cu venituri mici şi medii să suporte mai uşor preţurile la produsele alimentare de strictă necesitate. Împreună vom reuşi să facem ceea ce ne-am propus, să fim un adevărat sprijin pentru români”, a spus ministrul Agriculturii.

 

De Informatiacluj.ro

InformatiaCluj.ro este un site de stiri din Cluj-Napoca, Romania, care ofera actualizari despre evenimentele si noutatile din oras si din regiune.