Sursă foto: stiridecluj.ro

Prima porțiune a Centurii Metropolitane Cluj va deveni realitate, după ce membrii Consiliului Local au votat pentru finanțarea proiectului în valoare de 22,4 milioane de euro.

Primarul Emil Boc a anunțat că pe data de marți, 8 august, a avut loc semnarea proiectului pentru Centura Metropolitană a Clujului, la începutul ședinței urgente a Consiliului Local Cluj-Napoca.

În realitate, se va construi doar primul segment al centurii, care va asigura conexiunea între Podul N și Spitalul Regional de Urgență.

Valoarea totală a investiției este de 22,4 milioane de euro, incluzând TVA, iar finalizarea proiectului este planificată într-un interval de 20 de luni. Drumul național va fi extins de la cele 3 benzi actuale la 6 benzi, și va include, de asemenea, o bandă dedicată transportului public pe fiecare sens.

În zona stației de metrou, va fi construit un pasaj subteran pentru a permite fluxul rutier neîngrădit, în timp ce la nivelul inferior, în direcția Florești și intrarea spre Spitalul Regional de Urgență Cluj, va fi amenajat un pasaj suprateran.

Această inițială porțiune reprezintă doar o parte din întregul proiect al centurii, care va însuma 100 de kilometri în total (42 km pentru centură, 32 km pentru drumurile de legătură, 26 km pentru bretele și noduri, plus 35 km de piste pentru biciclete). În plus, se vor construi 20 de poduri și cinci tuneluri.

Costurile totale ale proiectului se ridică la aproape 2 miliarde de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.