Atac Daria Dughina. În luna august a anului trecut, fiica „ideologului lui Putin”, Aleksandr Dughin, a decedat după ce mașina sa a explodat. Au existat diverse informații cu privire la cine a fost în spatele atacului, dar acum a apărut o nouă anchetă.Cine a ucis-o pe Daria Dughina?
Atac Daria Dughina. O anchetă recentă realizată de publicația The Washington Post a dezvăluit detalii șocante despre atentatul cu bombă care a avut loc în august 2022, în apropierea Moscovei, și care a avut ca victimă pe Daria Dughina, fiica propagandistului ultranaționalist rus Aleksandr Dughin. Potrivit anchetei, agenții Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) au fost implicați în această operațiune de asasinare țintită.Bomba, care a fost ascunsă într-o cușcă pentru transportul de pisici, a fost plasată sub mașina Dariei Dughina și a fost activată de la distanță, ucigând-o pe tânăra femeie de 29 de ani. Ancheta a dezvăluit că inițial ținta era tatăl acesteia, Aleksandr Dughin, un critic notoriu al Ucrainei și un apropiat al președintelui rus, Vladimir Putin. Cu toate acestea, Aleksandr Dughin s-a urcat într-o altă mașină în ziua exploziei, scăpând astfel de atentatul asupra sa.Atac Daria Dughina. Bomba a fost transportată din Ucraina
Potrivit sursei citate, agenții SBU au folosit o femeie și fiica sa de 12 ani pentru a transporta bomba din Ucraina în Rusia. Femeia închiriase un apartament în apropierea locuinței lui Aleksandr Dughin, unde bomba a fost plasată sub mașina Dariei Dughina.Ancheta sugerează că astfel de operațiuni de asasinate țintite au fost efectuate în mod regulat de către SBU. Toate cu aprobarea președintelui ucrainean Volodimir Zelenski.Implicarea Ucrainei în astfel de operațiuni a fost confirmată și de surse americane citate de New York Times în octombrie 2022. Washington Post susține că SBU și Direcția principală de informații a Ministerului Apărării ucrainene (GUR) au fost antrenate și consiliate de CIA timp de mai mulți ani. Agenția de informații americană a furnizat:– echipamente de comunicații și spionaj electronic– uniforme false de separatiști proruși– a participat chiar la construcția birourilor GUR.                                         
 SBU nu a comentat informațiile
Relația dintre CIA și serviciile ucrainene a fost marcată de neîncredere. Agenții americani au fost precauți în ceea ce privește acțiunile îndrăznețe ale SBU. De la construirea birourilor GUR până la operațiuni de asasinare, implicarea CIA în Ucraina a fost extrem de complexă și controversată.La răspunsul cererii de comentarii a agenției de presă Unian, SBU a refuzat să comenteze informațiile provenite din:
– mass-media– sursele anonime
Cu toate acestea, detalii despre operațiunile de rezonanță ale SBU au fost promițătoare, fiind amânate până după o presupusă „victorie” viitoare.