Marcel Ciolacu a declarat că PSD ar fi avut un scor de 60%, dacă nu forma o coaliție cu PNL. Premierul a precizat că o decizie ca din 2024 să se formeze aceeași coaliție va fi luată dacă un astfel de proiect are susținerea românilor.

Marcel Ciolacu: „Dacă nu intram în coaliţie, acum aveam 60%. La ce ne folosea?”. Premierul a participat, vineri, la conferința județeană PSD Hunedoara.

„La ce ne folosea să avem 60%, dar o țară cu fonduri europene blocate, o țară care era într-o criză socială, o țară și-o guvernare care nu-și găseau eficiența? Am intrat cu inima deschisă, susținut de colegii mei, și am reușit în această coaliție să aducem coerență guvernamentală, împreună cu PNL. Asta nu înseamnă – aici Paul Stănescu are rolul cel mai important – că eu, Marcel Ciolacu, voi lua o decizie care va dăuna PSD. Asta nu înseamnă că vom trăda PSD. Să fii responsabil și să iei o astfel de decizie într-un moment complicat nu e o rușine. Câteodată, procentele contează mai puțin față de angajamentul pe care îl avem fiecare față de România și de oameni”, a declarat preşedintele PSD.

Legat o posibilă coaliție sau alianță în 2024 cu PNL, premierul a spus că este posibil să fie formată aceeași coaliție, dar a dat asigurări că nu va lua vreodată decizia de a intra într-o alianță care nu are un proiect pentru România.

„De câte ori spun că e posibil ca din 2024 să formăm aceeași coaliție, poate formăm o alianță, imediat apare veșnicul Breaking News – PSD și PNL fac liste comune. „Care-i președintele, care-i premierul?”. Eu și colegii mei din conducere partidului nu o să luăm niciodată o decizie a unei alianțe care n-are un proiect de țară pentru România. Nu o să luăm o decizie, dacă acel proiect nu este susținut de români, dacă noi, împreună cu orice formațiune politică am dori să facem acest proiect, nu avem credibilitate în fața românilor. Așa funcționează lucrurile într-o democrație consolidată după 33 de ani. Am depășit momentele pompieristice în care se făceau guvernele trăgând din căciulă, fiindcă așa se făceau, știm cu toții. Au spus foarte clar că așa s-au împărțit portofoliile”, a precizat Marcel Ciolacu.