Sursă foto: servuscluj.ro

Marți, primarul Emil Boc a anunțat că ordinul de începere a lucrărilor pentru metroul din Cluj-Napoca este 1 septembrie. Antreprenorul va avea un termen de șase luni pentru a finaliza faza de proiectare, după care vor urma obținerea autorizației de construcție și finalizarea procesului de expropriere.

„Ordinul de începere a lucrărilor este 1 septembrie, conform solicitării adresate de către constructori, ei ne-au solicitat pentru a putea pregăti demararea lucrărilor pentru că este un proiect de mare anvergură, ne-au solicitat să emitem ordinul de începere cu data de 1 septembrie”, a declarat edilul într-o conferinţă de presă.

Constructorul, potrivit explicațiilor oferite de Emil Boc, a respectat prevederile legale  constituindu-și garanția necesară pentru a putea avansa cu proiectul de metrou, de acum 15 zile. Următorul termen important este 1 septembrie, când se va da ordinul de începere a lucrărilor, iar apoi se va continua cu etapele de proiectare. Edilul a precizat că faza de proiectare va dura aproximativ șase luni, urmând ca apoi să fie obținută autorizația de construcție și finalizate exproprierile necesare.

Contractul pentru magistrala de metrou M1 din Cluj-Napoca a fost semnat pe data de 25 mai 2023, în prezența fostului premier Nicolae Ciucă. Conform declarațiilor primarului Emil Boc, se estimează că până în august 2026 vor fi finalizate 9 stații, însă metroul în sine va fi funcțional abia în anul 2031.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.