Sursă foto: servuscluj.ro

Începând cu luna noiembrie, cel mai târziu, elevii din zona metropolitană vor avea acces gratuit la transportul în comun pe toate liniile din municipiul Cluj-Napoca, conform anunțului făcut de primarul Emil Boc. Această inițiativă a fost marcată prin introducerea unui proiect de hotărâre pe ordinea de zi a viitoarei ședințe de Consiliu Local, care vizează aprobarea tarifelor pentru abonamentele lunare destinate transportului elevilor din zona metropolitană a Asociației Metropolitane de Transport Public Cluj (A.M.T.P.C.), care sunt școlarizați în municipiul Cluj-Napoca. Comunele cuprinse în acest proiect includ: Aiton, Apahida, Baciu, Chinteni, Ciurila, Feleacu, Florești, Gilău și Petreștii de Jos.

„Primăria Cluj-Napoca investește constant în educație. Urmărim să sprijinim în continuare elevii și dezvoltarea sistemului de învățământ clujean în general, astfel încât fiecare copil care studiază în orașul nostru să își poată îndeplini potențialul.

Cel târziu din luna noiembrie, elevii care învață în Cluj-Napoca și locuiesc în comunele ce fac parte din Asociația Metropolitană de Transport Public Cluj vor beneficia de transport gratuit pe raza municipiului pe toate liniile urbane – la fel ca elevii cu domiciliul în Cluj-Napoca – pe lângă gratuitatea la transportul în comun pe raza localității de reședință.

Costurile pentru abonamentele elevilor din zona metropolitană școlarizați în municipiu sunt suportate de către Primăria Cluj-Napoca.

Acordarea de facilități pentru transportul public elevilor le oferă acestora atât posibilitatea de a se deplasa eficient către și dinspre instituțiile de învățământ, cât și de a se bucura de viața culturală, sportivă, socială a orașului”, a transmis Emil Boc pe rețelele de socializare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.