Germania a desfășurat primii militari în Lituania. Au tancuri Leopard îndreptate spre Rusia

Germania a desfășurat primii militari în Lituania. Au tancuri Leopard îndreptate spre Rusia. Primul grup al Brigăzii 45 germane a sosit în Lituania pentru desfășurare permanentă pentru a acoperi flancul estic al NATO împotriva Rusiei.Germania a desfășurat primii militari în Lituania. Au tancuri Leopard îndreptate spre Rusia.La 8 aprilie 2024, primul grup de 21 de soldați germani, care a devenit prima unitate a Brigăzii 45 „Lituania”, a ajuns pe aeroportul din Vilnius cu o aeronavă de transport militar C-130 al Forțelor Aeriene Germane.Germania a desfășurat primii militari în Lituania. Au tancuri Leopard îndreptate spre Rusia
Cea mai mare parte a grupului va avea sediul la Vilnius. Acesta va fi responsabil de planificarea redistribuirii brigăzii în Lituania și de coordonarea cerințelor de infrastructură militară.Decizia de a desfășura permanent contingentul german a fost luată pe 23 decembrie 2023, sub influența invaziei pe scară largă a Rusiei în Ucraina.Acesta își propune să consolideze prezența NATO în țările care au o graniță comună cu Rusia și Belarus. „Astăzi, la mai puțin de patru luni după ce Lituania și Germania au semnat planul de desfășurare a brigăzii, echipa inițială de comandă și control a Cartierului General al Brigăzii 45 Lituania a sosit în țara noastră. Pentru noi, aceasta înseamnă o descurajare și mai eficientă și o securitate și mai mare și este un exemplu de conducere și angajament excepțional atunci când vedem de fapt apărarea colectivă și unitatea NATO funcționând”, a declarat comandantul forțelor armate lituaniene, generalul Valdemaras Rupšys, potrivit mil.in.ua.Brigada 45, înarmată cu tancuri Leopard 2A6 și vehicule de infanterie PumaEste planificat ca până la sfârșitul anului, cartierul general al brigăzii din Lituania să crească la 150 de militari, ale căror funcții vor include organizarea unor lucrări suplimentare privind misiunile soldaților germani care servesc în Lituania.După crearea infrastructurii militare la poligonul de antrenament Rūdininkai, teritoriul militar al districtului Šalčininkai va deveni locația principală a brigăzii germane.Majoritatea soldaților brigăzii armatei germane vor servi la terenul de antrenament Rūdininkai, în timp ce restul va servi în Rukla.Soldații germani și familiile lor vor locui la Vilnius și Kaunas.Se așteaptă ca un total de 4.800 de soldați germani și 200 de civili să fie dislocați în Lituania până în 2026 pentru reședință permanentă.Brigada va fi condusă de colonelul Andre Hastenrath, care a servit anterior în Lituania.Brigada 45 este o unitate nou creată. Este formată din trei batalioane și unități logistice.Batalionul 203 Panzer și Batalionul 122 Mecanizat urmează să devină nucleul unității.Militarii germani sunt înarmați cu tancuri Leopard 2A6 și vehicule de luptă de infanterie Puma.

De Informatiacluj.ro

InformatiaCluj.ro este un site de stiri din Cluj-Napoca, Romania, care ofera actualizari despre evenimentele si noutatile din oras si din regiune.