Filiala AUR din Piatra Neamț a demisionat în bloc după ce George Simion l-a impus pe Marius Vaile Apopei drept candidat al AUR la primăria Piatra Neamț. Apopei a făcut parte din guvern în anul 2020 și 201 când a fost expert la Ministerul Fondurilor Europeane.

Filiala AUR din PIatra Neamț a demisionat în bloc și l-a atacat dur pe George Simion și conducerea AUR care a impus un candidat de la centru la primărie.

Oragnizația AUR Piatra Neamț s-au autodizolvat după ce Marius Vasile Apopei a fost nominalizat pentru a candida la funcția de primar la orașului Piatra Neamț. Apopei a fost consilier județean și apoi a fost în guvern.

Ce a spus liderul Fililaei AUR din Piatra Neamț

„Ne-a fost prezentat candidat prezentat candidatul AUR la primăria Piatra Neamț Marius Vasile Apopei. Această organizație AUR din Piatra Neamț a fost făcut din oameni onești, care nu au făcut parte din alte partide. Ea a fost clădită în conformitate cu principiile AUR.

Vorbim de ceea ce AUR a reprezentat înainte de episodul în care George Simion a spus „lăsați toți escrocii să intre în AUR

Oragnizația AUR Piatra Neamț nu susține și nu e de acord cu candidatura lui Marius Apopei, un candidat impus de la București, care nu a făcut nimic pentru această organizație.

Apopei s-a plimbat prin 3 partide politice. Impunerea unui candidat de la centru fărtă acordul membrilor unei filiale contravine statutului AUR care adesea e călcat în picioare de mai marii partidului.

Demisionez din funcția de coordonator al AUR Piatra Neamț, la fel toți membri de conducere. De asemenea, plecăm din AUR. Sunt deja 66 de demisii. Toți membri AUR pleacă. 90% din membri ai oprganizației AUR Piatra Neamț va demisionar”, a spus Mariu Loredan Popa.