Astfel, Executivul a adoptat hotărârea privind declanşarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional „Tren metropolitan Gilău – Floreşti – Cluj-Napoca – Baciu – Apahida – Jucu -Bonţida – etapa I a sistemului de transport metropolitan rapid Cluj: Magistrala I de metrou şi tren metropolitan, inclusiv legătura dintre acestea. Componenta 1. Magistrala I de metrou Cluj”, aprobarea listei imobilelor proprietate publică a statului, precum şi a listei imobilelor proprietate publică a unităţilor administrativ – teritoriale care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional, arată comunicatul de presă al Guvernului. 

Pentru declanşarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional de interes naţional „Tren metropolitan – etapa I a sistemului de transport metropolitan rapid Cluj: Magistrala I de metrou Cluj”, Guvernul a aprobat suma de 283,2 milioane lei, aferentă unui număr de 486 imobile, mai spune sursa citată.

Prin construirea acestei lucrări va fi asigurat un mijloc de transport public eficient în a prelua cererea de transport, se va reduce timpul de deplasare al cetăţenilor, va creşte siguranţa utilizatorilor şi reducerea numărului de accidente rutiere.