Sursă foto: stiridecluj.ro

Într-o zi obișnuită de școală, traficul devine infernal pe Aleea Borsec din cartierul Gheorgheni din Cluj. Locuitorii orașului se plâng că elevii care trebuie să ajungă la Școala Gimnazială „Nicolae Titulescu” sunt nevoiți să se strecoare printre mașinile care circulă pe stradă deoarece nu există un trotuar disponibil.

Potrivit declarațiilor șoferului, conducerea școlii a depus în fiecare an cereri pentru a rezolva această situație, însă fără niciun rezultat până în prezent.

„Așa arată Aleea Borsec, principală rută de acces a copiilor care merg spre Școala Gimnazială „Nicolae Titulescu”, într-o zi de școală obișnuită, înainte de ora 8. Sunt două benzi: pe una sunt marcaje pentru parcări, și este ocupat de mașini parcate regulamentar, iar pe cealaltă bandă circulă mașinile, la fel, tot regulamentar. [Circulația mașinilor se desfășoară pe sens unic, spre școală.]

Trotuar însă NU există pe alee. Copii se strecoară printre mașinile care circulă.

Conducerea școlii a depus în fiecare an cerere pentru rezolvarea situației, fără nici un rezultat.

Acum am depus și eu o cerere prin care am propus amenajarea unei benzi dedicate exclusiv pietonilor.

Nu am iluzii. Dar măcar la întrebarea „Ați depus cerere?” voi putea răspunde cu numărul de înregistrare, care, desigur nu are absolut nici un folos. Totuși, revin cu detalii pe 15 septembrie a. c”, a declarat clujeanul pentru „Clujul Civic”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.