Sursă foto: stiridecluj.ro

În perioada 30 noiembrie – 10 decembrie 2023, România a participat la Olimpiada Internațională de Științe pentru Juniori, organizată în Bangkok, Thailanda.

Echipa României a înregistrat performanțe notabile, aducând acasă 6 medalii, dintre care 4 de argint și 2 de bronz. Printre laureați s-a numărat și Neag Tudor Brendan, elev al Colegiului Național „Emil Racoviță” din Cluj-Napoca, care a câștigat o medalie de argint.

Alți medaliați cu argint au fost Jicu Alexandru Ioan, de la Școala Gimnazială nr. 10, Bacău, Covrig Raul Alexandru, de la Colegiul Național „Dragoș Vodă”, Sighetul Marmației, și Gheorghe Rareș Răzvan, elev la Școala Gimnazială Căpitan Aviator Mircea Bădulescu, din Buzău.

România s-a întors cu două medalii de bronz, obținute de Macoveiciuc Sabrina Giulia, elevă la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din Suceava, și Negureanu Alexandru Paul, de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică București.

Delegația României a fost condusă de Victor Păunescu, profesor de fizică la Liceul Tehnologic „Mircea Vulcănescu” din București, George-Alexandru Croitoru, profesor de biologie la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din București, și Iacob Voichițoniu, profesor de chimie la Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza” din București.

,,Olimpiada Internațională de Științe pentru Juniori (IJSO) este o competiție de știință pentru elevii care nu împlinesc 16 ani până la la 31 decembrie al anului competițional. IJSO își propune să promoveze interesul pentru știință în rândul elevilor, solicitându-le rezolvarea de probleme, gândirea critică și realizarea unor experimente. De-a lungul anilor, IJSO își propune să aibă un impact pozitiv asupra educației, în disciplinele chimie, fizică și biologie”, transmite Ministerul Educației.

IJSO are loc în prima săptămână a lunii decembrie a fiecărui an, în diverse țări. În acest an, au luat parte la competiție 54 de țări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.