Faţă de yenul japonez, dolarul a scăzut la un minim al ultimelor patru săptămâni, de 140,17 yeni pe unitate. Î

Moneda americană a scăzut, de asemenea, la cel mai redus nivel din ultimii doi ani şi jumătate faţă de francul elveţian, dolarul fiind tranzacţionat la 0,8799 franci pe unitate, în scădere cu 0,6%.

Mai mulţi oficiali ai Fed au declarat luni că banca centrală va trebui probabil să crească în continuare ratele dobânzilor pentru a reduce inflaţia, dar că sfârşitul ciclului actual de înăsprire a politicii monetare se apropie.

Comentariile au djus la declinul dolarului la un minim al ultimelor două luni, de 101,66, faţă de un coş de valute, în timp ce traderii şi-au redus aşteptările cu privire la cât de mult ar putea avea de crescut dobânzile din SUA.

Indicele dolarului a scăzut marţi cu 0,2%, la 101,69.

Lira sterlină a atins un maxim din aproape 15 luni, de 1,2934 dolari pe unitate, după ce creşterea salariilor în Marea Britanie a atins un nivel record, exercitând presiuni asupra Băncii Angliei pentru a înăspri şi mai mult politica dobânzilor pentru a ţine inflaţia sub control.

Ulterior, lira a crescut cu 0,5% la 1,2920 dolari pe unitate.

 Lira sterlină s-a redresat pe fondul unei economii mai puternice şi pe o modificare agresivă a aşteptărilor pentru o politică mai strictă a Băncii Angliei, au spus analiştii.

Euro a urcat la cel mai ridicat nivel din ultimele două luni, de 1,1027 dolari pe unitate şi ulterior a fost tranzacţionat la 1,1006 dolari pe unitate, în uşoară creştere.

 Alte monede europene au fost, de asemenea, puternice, coroana norvegiană atingând un maxim al ultimelor aproape trei luni, iar coroana suedeză la un vârf al ultimelor două săptămâni în raport cu dolarul.