Doi agenți de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj au fost condamnați la 5 ani și 3 luni, respectiv la 4 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită, abuz în serviciu și fals intelectual. Cei doi au cerut și primit șpagă între 200 și 500 de lei de la șoferi opriți în trafic, ca să-i scape de amenzi, transmite site-ul local Știri de Cluj.

Sentința a fost dată vineri, 3 noiembrie de Tribunalul Cluj. Faptele pentru care sunt acuzați cei doi polițiști, un bărbat și o femeie, au fost comise în perioada mai – octombrie 2021.

„Cei doi agenți de poliție au pretins, primit și acceptat sume de bani cuprinse între 200 de lei și 500 de lei de la persoane care au comis abateri la regimul rutier pe raza județului Cluj, pentru a nu-și îndeplini atribuțiile de serviciu în mod corespunzător, respectiv de a nu aplica sancțiuni contravenționale și de a atesta fapte sau împrejurări necorespunzătoare adevărului, cu prilejul întocmirii actelor de constatare a contravențiilor”, a transmis Direcția Generală Anticorupție.

Agentul principal de poliţie Daniela Pop și agentul şef de poliţie Ioan Mureșan Ioan au fost reținuți pe 15 octombrie 2021, pentru luare de mită, abuz în serviciu şi fals intelectual. Pe parcursul cercetărilor, Ioan Mureșan a fost arestat pentru 30 de zile, în vreme ce Daniela Pop a fost plasată sub control judiciar.

Din datele de la dosar, reiese că cei doi polițiști luau mită în special când lucrau pe schimbul de noapte. De exemplu, în noaptea de 7 octombrie 2021, într-un interval de nici două ore, agenții au încasat 1.000 de lei de la doi șoferi trași pe dreapta.