Sursă foto: servuscluj.ro

Doi bărbați din județul Mureș se află în arest preventiv sub acuzația de furt calificat și tentativă de furt calificat. Ei sunt suspectați că au comis furturi din mai multe vehicule parcate în zona unui supermarket din Cluj-Napoca.

„Cercetările au fost demarate la data de 12 septembrie 2023, în baza unei sesizări privind furtul unui laptop din interiorul unui autovehicul aflat în parcarea unui supermarket din municipiul Cluj-Napoca, evaluat la suma de 6.000 de lei. Din cercetările derulate a rezultat că în aceeași zi, prin utilizarea de chei mincinoase și dezasigurarea sistemului centralizat de închidere, bănuiții ar fi pătruns într-un alt autoturism parcat în locația menționată, fără a sustrage bunuri din interior.

La data de 20 septembrie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Cluj – Compartimentul Investigații Criminale au pus în executare trei mandate de percheziție domiciliară în județul Mureș, municipiul Reghin, ocazie cu care au fost identificate și ridicate bunuri de interes pentru soluționarea cauzei”, au declarat polițiștii clujeni.

La data de 2 octombrie, în urma anchetelor desfășurate și cu ajutorul polițiștilor din cadrul Poliției municipiului Târgu-Mureș, cei doi bărbați, pe numele cărora existau mandate de aducere, au fost identificați și aduși la sediul Secției 2 Poliție Cluj-Napoca pentru a continua cercetările.

Pe baza probelor adunate, polițiștii au emis o ordonanță de reținere pentru 24 de ore a celor doi, iar apoi instanța de judecată a decis arestarea preventivă a acestora pentru o perioadă de 30 de zile.

Aceste activități au beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului Criminalistic, a echipelor Serviciului pentru Acțiuni Speciale și a polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.