Doi polițiști din județul Cluj au fost condamnați închisoare, în prima instanță, pentru luare de mită. Aceștia ar fi primit sume cuprinse între 200 și 500 de lei de la mai mulți șoferi cu scopul de a nu-i amenda.

„Tribunalul Cluj a dispus condamnarea a doi agenţi de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, abuz în serviciu şi fals intelectual la pedeapsa de 5 ani şi 3 luni închisoare, respectiv la pedeapsa de 4 ani închisoare, în regim de detenţie, aplicând, totodată, celor doi poliţişti şi pedepse complementare”, a transmis Direcţia Generală Anticorupţie.

Conform informațiilor furnizate de DGA, în intervalul mai-octombrie 2021, cei doi polițiști ar fi cerut, primit și acceptat sume de bani cuprinse între 200 și 500 de lei de la persoane care au comis infracțiuni rutiere în județul Cluj, în scopul de a nu-și îndeplini corect atribuțiile de serviciu. Aceste atribuții includ aplicarea de sancțiuni contravenționale și constatarea corectă a infracțiunilor în timpul întocmirii actelor de contravenție.

Investigațiile au fost efectuate de către ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Cluj, cu sprijinul Direcției Anchete, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj. Pe durata anchetei, s-au aplicat atât măsuri preventive, cât și măsuri asigurătorii față de cei doi polițiști.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.