PSD  vrea ca ancheta privind stabilirea unei pedepse pentru cei responsabili în cazul Anei Oros, femeia care a fost atacată și ucisă de câini maidanezi.

Ce declarații a făcut PSD, după tragegia din zona Lacul Morii

Investigațiile trebuie demarate în departamentele de specialitate din cadrul Primăriei Municipiului București, dar și la nivelul Primăriei S6. Acestea trebuie să se extindă către conducerea celor două instituții, conform unui comunicat de presă transmis către G4Media.ro. PSD îi acuză pe cei doi primari, Nicușor Dan și Ciprian Ciucu: „prin indiferența și inactivitatea lor, au permis producerea acestei tragedii”:

Este o gravă neglijență în serviciu care trebuie sancționată dur, conform prevederilor Codului Penal, cu atât mai mult cu cât persoana decedată fusese anterior victima atacului câinilor din zona Parcului Lacul Morii, iar autoritățile responsabile nu au luat măsuri pentru îndepărtarea acestui risc. Este revoltător că nici după două zile de la tragedie nu există vreo demisie și vreo demitere la Primăria Capitalei și la Primăria Sectorului 6! Pasarea răspunderii de la o instituție la alta este inacceptabilă. Ambele primării poartă o răspundere directă pentru tragedie. Primarul General, Nicușor Dan, nu a alocat resursele necesare și nu a fost preocupat de slaba activitate a Autorității pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA), aflată în subordinea sa.

PSD îl acuză pe edilul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, că nu a luat  nicio măsură pentru înlăturarea haitelor de câini din Parcul Lacul Morii, în pofida plângerilor și sesizărilor care i-au fost adresate în acest sens:

Instituțiile statului trebuie să acționeze cu maximă fermitate pentru anchetarea și condamnarea celor vinovați de această tragedie, care ar fi putut fi evitată dacă cei responsabili și-ar fi făcut datoria.

Citeste mai mult pe: Gazeta de București.