Autoritățile ne amintesc despre responsabilități, măsuri și anchete. O poveste foarte veche, numărul maidanezilor e tot uriaș. Au trecut 4 zile de la tragedia de la Lacul Morii, acolo unde Ana Oros Daraban a fost sfâșiată și ucisă de o haită de câini fără stăpân.

Din acel loc, ASPA prinde mereu 10% din câinii vagabonzi din toată Capitala. Anul trecut, tot aici, Ana Oros a mai fost atacată de câini, atunci ajungând la spital.

Moartea Anei Oros arată că sistemul administrativ funcționează extrem de prost.

În timp ce instituțiile și aleșii dau vina unii pe alții, vine mesajul pe care îl transmite, pe o rețea de socializare, soțul Anei Oros, un mesaj citat de A3-CNN:

Mi-e dor de tine, Ana. Pășește în Lumina Lui! Ne vom întâlni acolo mai târziu și vom mai râde încă o dată cu toții.

Ana Oros Daraban avea 44 de ani, era membru al unui club sportiv din București, voluntar la mai multe asociații şi ONG-uri de mediu și angajată ca expert în cadrul Direcției de Mediu a Primăriei Capitalei. 

Pericolul de la Lacul Morii

Câinii vagabonzi care aleargă liberi pe maidane, sunt o problemă veche în zona Lacul Morii.

ASPA avertiza, în noiembrie anul trecut, că de aici capturează 10% din câinii fără stăpân din tot Bucureștiul și cerea Poliției Locale a Sectorului 6 controale intensive în zonă.

Avertismentul ASPA din 1 noiembrie 2022 a fost foarte clar:

Dacă nu se vor lua măsuri urgente pentru verificarea și sancționarea celor care încalcă prevederile legale, vor fi în continuare câini în zona Lacul Morii, în ciuda eforturilor de capturare ale echipajelor ASPA, iar cetățenii vor continua să fie expuși la riscul de a fi mușcati.

Citeste mai mult pe: Gazeta de București.