Robert Sighiartău a făcut declarații cu privire la partidul său, PNL, în contextul acțiunilor premierului Marcel Ciolacu. Liberalul consideră că prim-ministrul dorește să îi distrugă partidul și să ajungă președinte.

Robert Sighiartău crede că Marcel Ciolacu vrea să distrugă PNL

Robert Sighiartău, deputat PNL, a oferit un interviu pentru Prima News. El a vorbit despre faptul că Ciolacu vrea să aducă PNL într-o situaţie fără ieşire. Totul, cu scopul de a-i forța pe liberali să accepte liste comune pentru alegerile prezidențiale. Drept urmare, liberalii cred că premierul vrea să candideze pentru funcția de președinte.

„Strategia lui Marcel Ciolacu este una clară, de a aduce PNL într-o situaţie fără ieşire, ca până în decembrie să acceptăm liste comune. Sper să nu se întâmple asta”, a spus Robert Sighiartău în emisiunea Proiect de ţară: România, difuzată de Prima News.

Reprezentantul PNL susține că premierul are nevoie de un PNL slăbit care să îl poată legitima în al doilea tur de scrutin, în cazul în care va candida împotriva lui George Simion. „Noi dacă vom merge în varianta asta, e clar că PNL riscă să dispară”, a afirmat Sighiartău. În acest context, PNL își propune să îl dea afară pe Ciolacu până în decembrie.

„Marcel Ciolacu vrea să ajungă preşedintele României, asta este clar, se vede cu ochiul liber, are nevoie de un PNL slăbit care să îl legitimeze în turul doi dacă ajunge cu George Simion şi cu AUR. A dus deja PNL într-o situaţie puţin jenantă în faţa electoratului şi a membrilor săi ca să accepte un pachet care v-am spus, nu aduce nimic bun pentru economia privată”, a adăugat reprezentantul PNL.

Robert Sighiartău

PNL nu dorește formarea unei alianțe pentru liste comune

Robert Sighiartău refuză o posibilă alianță pentru liste comune pentru că „PNL a pierdut deja foarte mult din această alianţă şi pe termen lung va fi pusă în pericol şi stabilitatea României”. El a mai adăugat că varianta acesta ar însemna dispariția PNL.

„Eu cred că până în decembrie, PNL trebuie să îl dea afară pe Ciolacu şi să refacă în ochii electoratului ceea ce a stricat când a adus PSD la guvernare”, a subliniat Sighiartău. Întrebat dacă PNL trebuie să refacă alianţa cu USR.

În acest scop există mai multe scenarii, potrivit PNL. Sighiartău spune că Marcel Ciolacu nu este potrivit pentru a fi președintele României. El adaugă că „aduce ghinion” țării. Premierul ar fi „spus că nu majorăm taxe şi impozite. Aţi văzut că inclusiv în Ordonanţa asta introduce taxe şi impozite noi”, a arătat Sighiartău.

Robert Sighiartău a făcut o scurtă declarație și despre PSD în totalitatea lui. Deputatul consideră că acest partid „îşi doreşte toată puterea, el nu este obişnuit să împartă puterea”.

„PSD este un partid care îşi doreşte toată puterea, el nu este obişnuit să împartă puterea. Marcel Ciolacu, sau un preşedinte de genul lui Marcel Ciolacu, dacă ajunge la Cotroceni, e clar că nu îşi va mai respecta în primul rând înţelegerile pe care le-a avut şi avem istoric cu USL, PDL şi alte exemple de de genul asta şi există această tendinţă a PSD a a abuza de putere şi se vede cu ochiul liber”, a afirmat Robert Sighiartău pentru Prima News.