Elena Lasconi, primarul municipiului Câmpulung Muscel, şi-a prezenta demisia din funcția de vicepreședinte al USR Argeș. Este o decizia la care nimeni nu se aștepta.

Elena Lasconi a fost forțată să se retragă de pe listele pentru alegerile europarlamentare din 2024. Toate acestea s-au întâmplat după ce Oana, fiica sa, a transmis un mesaj video care a stârnit un val de reacții. Aceasta a atacat-o dur pe mama sa pentru că a votat „DA” la referendumul de susține a familiei tradiționale dintre un bărbat și femeie.

Elena Lasconi, demisie cu răsunet din USR Argeș

Elena Lasconi a demisionat, în contextul în care disputele interne din partid ies tot mai des la iveală în ultima perioadă. Ea le-ar fi transmis colegilor de partid că îi este scârbă.

„Vă rog să luați act de demisia mea din funcția de vicepreședinte al Biroului Județean. Nu mă mai interesează. Mie îmi e scârbă. Putem să o luăm cu lămâie, dar tot îmi e scârbă”, le-ar fi spus aceasta colegilor într-o ședință de partid.

Deși poziționată declarativ în afara clasei politice, Elena Lasconi, care este și lider local al partidului, a făcut astfel un prim pas efectiv în delimitarea de zona decizională a politicii.

Elena Lasconi

Primarul municipiului Câmpulung Muscel, despre demisie

Elena Lasconi a confirmat zvonul cu privire la demisia din funcția de conducere a organizației USR Argeș. De asemenea, a dezminţit faptul că ar fi în negocieri cu PNL. Primarul a spus că nu pleacă din USR, „chiar dacă unii și-ar dori”.

„Sunt mai multe care s-au tot strâns. Pur și simplu nu mai vedeam rostul. Nu am să vorbesc despre bucătăria noastră internă pentru ca nu vreau să fac rău. Sunt lucruri pe care le discut în interiorul partidului dacă o să intereseze pe cineva. E o perioadă grea și aglomerată pentru mine, iar prioritatea este Primăria Câmpulung”, a subliniat primarul.

Elena Lasconi

Elena Lasconi: O să rămân în USR

Primăriţa a mai subliniat faptul că va rămâne în USR pentru a lupta. Mai mult, a spus că nu au interesat-o niciodată funcţiile în partid.

Am multe proiecte în implementare. Cu asta mă ocup. Nu m-au interesat și nu mă interesează funcțiile. Asta am simțit să fac și îmi asum toate acțiunile mele. Sunt sigură că majoritatea colegilor înțeleg și respectă decizia mea. Vreau să dezmint intoxicările cum ca aș fi în negociere cu vreun alt partid. O să rămân în USR și o să lupt pentru principiile și valorile care l-au format deși cred că unii s-ar bucura dacă aș renunța”, a explicat Elena Lasconi.