O femeie în vârstă de 73 de ani din Mănăstireni, județul Cluj, a fost ucisă în curtea casei, sâmbătă, și polițiștii au reușit să-l rețină în mai puțin de 24 de ore pe principalul suspect, un bărbat de 58 de ani, din aceeași localitatea, scrie Observator News.

„În data de 8 iulie a.c., în jurul orei 13.50, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, o persoană a sesizat, printr-un apel la 112, faptul că în localitatea Mănăstireni, comuna Mănăstireni, a fost găsită o femeie, în vârstă de 73 de ani, decedată, care prezenta leziuni la nivelul capului. S-a constituit o echipă complexă, coordonată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj şi formată din poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, Serviciul Criminalistic şi Secţiei 8 Poliţie Rurală Huedin. S-a procedat la efectuarea cercetării la faţa locului, stabilindu-se că cele sesizate se confirmă, urmând a fi efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor”, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj.

Conform aceleiaşi surse, poliţiştii l-au prins duminică pe suspect, care a fost reţinut şi urmează să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

„În urma activităţilor investigativ-operative desfăşurate de poliţişti, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, persoana bănuită de săvârşirea infracţiunii de omor şi violare de domiciliu (…) a fost identificată, fiind vorba despre un bărbat, în vârstă de 58 de ani, din comuna Mănăstireni. În baza probatoriului administrat până în acest moment, pe numele acestuia a fost emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraţilor Tribunalului Cluj, în vederea dispunerii unei alte măsuri preventive”, se arată într-o informare trimisă, duminică, de IPJ Cluj.

Conform News.ro, bătrâna ucisă în curtea casei sale era văduva unui fost preot din Mănăstireni, locuința acestiea fiind gard în gard cu cea a bisericii din localitatea. Surse din anchetă citate de Info Huedin au dezvăluit că bărbatul care a ucis-o pe femeia a folosit un topor când a atacat-o.

În luna martie a acestui an, el a fost prins de către doi tineri în timp ce intrase în curtea altei bătrâne din localitatea Mănăstireni. La acel moment, cei doi tineri l-au agresat fizic pe bărbatul de 58 de ani, iar poliţiştii s-au autosesizat, dosarul de loviri sau alte violenţe fiind clasat în condiţiile în care ce bărbatul nu a depus plângere împotriva lor.

Sursele citate au precizat că femeia în curtea căreia bărbatul a fost prins în luna martie nu se afla în casă în acel moment. Când a aflat că i-a intrat în curte, proprietara a depus, iniţial, plângere pentru violare de domiciliu, dar şi acest dosar a fost clasat după ce femeia a retras reclamaţia depusă.