Sursă foto: actualdecluj.ro

Primăria comunei Căianu, din județul Cluj, a inițiat un proiect de finanțare pentru a acoperi aproape în întregime consumul de energie electrică al comunei din surse solare.

Certificatul de urbanism necesar înființării unei capacități de producție a energiei electrice din surse solare a fost emis pentru comuna Căianu, cu scopul de a acoperi 99% din propriul consum de energie. Proiectul vizează construirea unui parc fotovoltaic în localitatea Căianu-Vamă, pe un teren de două mii de metri pătrați aparținând primăriei. Parcul fotovoltaic va fi compus din 187 de panouri solare montate la sol, fiecare cu o putere de 550 de wați. Toate aceste panouri vor genera o putere instalată cumulată de 103 kWp. Potrivit documentațiilor tehnice, energia solară produsă va fi utilizată pentru iluminatul parcului și clădirii din apropiere, precum și pentru consumul public în toate cele șase localități ale comunei, inclusiv pentru iluminatul stradal, iluminatul școlilor și al altor obiective publice.

Valoarea totală a proiectului este de 1,17 milioane de lei și urmează să fie depus la Ministerul Energiei în vederea obținerii unei finanțări nerambursabile din cadrul programului „Fondul pentru modernizare”. Acest program național de sprijin are scopul de a moderniza și eficientiza sistemele energetice și de a îmbunătăți eficiența energetică în zece state membre ale Uniunii Europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.