Sursă foto: stiridecluj.ro

Consiliul Județean Cluj a încheiat lucrările de construcție a noului pod din localitatea Someșu Rece, amplasat pe drumul județean DJ 107P, la kilometrul 4+310.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, a declarat: „După ce la începutul lunii anunțam completa finalizare a lucrărilor de reabilitare și modernizare a drumului județean DJ 107P (DN 1) – Gilău – Mărișel – (DN 1R), azi putem anunța și finalizarea construirii noului pod din localitatea Someșu Rece, situat pe același drum județean. Un drum extrem de important din punct de vedere strategic și turistic, care oferă acestei zone montane spectaculoase șansa unei dezvoltări economico-sociale reale”.

Era imperativă reconstruirea completă a noului pod, dată fiind starea avansată de degradare a celui vechi. Prin urmare, s-a decis demolarea podului existent și construirea unuia nou pe același amplasament.

Noul pod este compus din trei deschideri cu lungimile de 12 metri, 21 de metri și, respectiv, 12 metri, iar lungimea totală a suprastructurii este de 46,40 metri.

Cu o lungime totală de 51,80 metri și o lățime de 12,50 metri, din care 7,80 metri sunt destinați părții carosabile, 2×1,50 metri trotuarelor, 2×60 metri spațiilor de amplasare cu nivel de siguranță și 2×0,25 metri parapeților pietonali, noul pod dispune de caracteristici extinse.

Podul nou a fost dotat cu o hidroizolație performantă, protecție a hidroizolației, două straturi de asfalt și marcaje rutiere.

Valoarea contractului pentru aceste lucrări se ridică la 7.516.734 de lei (fără TVA), iar finanțarea a fost asigurată din bugetul Consiliului Județean Cluj.

Traficul rutier pe noul pod va fi reluat începând cu data de joi, 21 decembrie 2023.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.