Sursă foto: servuscluj.ro

Primarul Emil Boc a anunțat că Primăria Cluj-Napoca va relua căsătoriile în Parcul Central. Începând de astăzi, 4 mai, mirii sunt invitați să-și oficieze căsătoria în foișorul din parc.

„M-am bucurat să iau parte la momente atât de frumoase, an de an, alături de sute de clujeni. Le urez tuturor sincere felicitări!

În anul 2022, 1916 cupluri au decis să își întemeieze o familie în orașul nostru, iar 604 cupluri de seniori clujeni au fost premiați la aniversarea a 50 ani de căsătorie”, a declarat primarul Emil Boc.

Iată câteva informații utile pentru cei care doresc să se căsătorească la Cluj-Napoca:

  1. În primul rând, trebuie să faceți o programare pentru oficierea căsătoriei – online – prin selectarea unei date și ore disponibile de pe site-ul Primăriei.
  2. Documentele necesare pentru întocmirea actului de căsătorie trebuie depuse. Timpul necesar pentru depunere/înregistrare este de aproximativ 20-30 de minute.
  3. Actele trebuie depuse la sediul Primăriei Cluj-Napoca, situat pe strada Moților nr. 5, camera 7 – Direcția de Evidență a Persoanelor – Serviciul Stare Civilă:
  • Actele de identitate, în original și copie (trebuie să fie valabile la data depunerii declarației de căsătorie și la data încheierii căsătoriei);
  • Certificatele de naștere, în original și copie;
  • Certificatele medicale privind starea sănătății (certificatele medicale prenupțiale sunt valabile 14 zile de la data emiterii și trebuie să conțină mențiunea expresă că persoana se poate sau nu se poate căsători);
  • Dacă viitorii soți hotărăsc să aleagă regimul matrimonial al separației de bunuri sau al comunității convenționale, documentul încheiat în fața notarului public trebuie prezentat odată cu declarația de căsătorie. (art.329 NCC)

Căsătoria trebuie încheiată în termen de 11-14 zile de la data depunerii declarației de căsătorie, dar fără depășirea termenului de valabilitate (de 14 zile) a certificatelor medicale privind starea sănătății. Termenul se calculează luând în considerare atât ziua eliberării certificatelor, cât și ziua în care se oficiază căsătoria.

Pentru mai multe informații cu privire la oficierea căsătoriei, puteți consulta site-ul Primăriei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.