Caz de război! China a anexat un teritoriu al Rusiei. Deocamdată pe hartă

Caz de război! China a anexat un teritoriu al Federației Ruse pe harta sa oficială. E vorba de teritorii care au constituit obiect de dispute istorice cu țara vecină. 
Caz de război! între Rusia-China, momentan este la faza pe hărți. Noi hărți geografice au fost aprobate oficial în China, potrivit Adevarul. Notabil este faptul că pe aceste hărți o parte a teritoriului Federației Ruse este trecut ca fiind teritoriul Republicii Populare Chineze.Războiul Rusia-China, faza pe hărți. Marea insulă Ussuri este marcată ca fiind chinezăÎn noua ediție a hărților geografice pentru 2023, site-ul de stat chinez „Serviciul Cartografic de Hărți Standard” a marcat Marea Insula Ussuri ca un teritoriu complet chinezesc. Canalele de propagandă rusești au ripostat imediat.
„Marea Insula Ussuri a rămas un teritoriu disputat al Rusiei și al Republicii Populare Chineze în ultimii 100 de ani. În 2008, țările au încheiat un acord, împărțind insula în jumătate. Dar acest lucru nu este indicat pe noile hărți din China”, subliniază un articol din RBC.Google Maps arată acum această zonă ca fiind parte a Federației Ruse (Khabarovsk Krai).Vechi dispute teritoriale între China și Federația Rusă
Guvernul chinez consideră că o parte din teritoriile Federației Ruse au fost date Rusiei în mod ilegal. E vorba de terenuri cu o suprafață totală de peste un milion de kilometri pătrați. Au aparținut Chinei până la dinastia Qing (1636-1912), dar au devenit parte a Federației Ruse în timpul Rusiei țariste.Este de remarcat faptul că ideea de a marca teritoriile rusești ca istoric aparținând Chinei nu este nouă. În februarie 2023, Ministerul Resurselor Naturale al Republicii Populare Chineze a publicat o solicitare de a face corecții în numele a 8 obiecte geografice ale Federației Ruse care aparțineau Chinei. A fost vorba despre Vladivostok (Haishenvai), Ussuriysk (Shuangchenzi), Khabarovsk (Boli), Blagoveshchensk (Hailanbao), Insula Sahalin (Kuedao). Li se adaugă Nerchinsk (Nibuchu), Mykolaivsk-on-Amur (Miaotze), Stanovy Ridge ( Vaisinan-lin).China nu este RusiaPe măsură ce războiul se prelungește, răbdarea Chinei cu Kremlinul se reduce. Elita chineză este din ce în ce mai enervată de atitudinea Rusiei. Institutul pentru Studiul Războiului arată că planul de pace în 12 puncte propus de China în februarie a fost respins de Moscova. Între timp, China dă curs conferințelor de pace, unde diplomații săi întăresc mesajul potrivit căruia „China nu este Rusia”.

De Informatiacluj.ro

InformatiaCluj.ro este un site de stiri din Cluj-Napoca, Romania, care ofera actualizari despre evenimentele si noutatile din oras si din regiune.