Sursă foto: stiridecluj.ro

Polițiștii din Cluj au descoperit și confiscat 8000 de kilograme de artificii și petarde în timpul unor percheziții domiciliare. Un bărbat din Suceava este acum subiect de cercetare pentru vânzarea ilegală de materiale pirotehnice.

,,Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Cluj au pus în aplicare 5 percheziții domiciliare, în data de 23 decembrie, într-o cauză penală privind infracțiunea de orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.

În fapt, din cercetările polițiștilor a reieșit că în perioada noiembrie-decembrie 2023, un bărbat de 29 de ani, din județul Suceava, ar fi deținut și comercializat, fără drept, articole pirotehnice din categoriile F2, F3 și F4, prin intermediul unui site web”, transmite IPJ Cluj.

În urma perchezițiilor desfășurate în municipiul Cluj-Napoca, polițiștii au descoperit și confiscat aproximativ 8.000 de kilograme de articole pirotehnice, încadrate în categoriile F2, F3, F4 și P1.

De asemenea, au fost ridicați suma de peste 1.731.000 de lei, dintre care aproximativ 526.000 de lei prezintă indicii că ar putea reprezenta rambursuri provenite de la firme de curierat, precum și suma de 30.050 de euro.

,,Sprijinul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Serviciului pentru Acțiuni Speciale și Serviciului Criminalistic În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracţiunii de orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, a declarat IPJ Cluj.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.