Primăria Municipiului Turda își va extinde transportul urban electric în parteneriat cu comuna Mihai Viteazu, prin proiectul aprobat prin PNRR, componenta C10. Achiziționarea de mijloace de transport nepoluante va permite o extindere semnificativă a rutelor și va încuraja folosirea mijloacelor de transport în comun nepoluante.

Flota actuală a companiei de transport subordonată Consiliului Local Turda, Transport Urban Public Turda, va fi extinsă cu 17 autobuze de 10 metri, iar 2 microbuze nepoluante vor fi alocate Primăriei Mihai Viteazu. Valoarea totală a investiției este de 8.762.000 de euro.

În plus, prin obținerea finanțării de anul trecut prin PNRR, prin parteneriatul Turda – Călărași – Moldovenești – Tureni, Primăria Municipiului Turda va achiziționa încă 2 autobuze electrice de 10 metri și 6 autobuze electrice de 12 metri, precum și 8 stații standard de încărcare în autobaza de transport public și 3 stații de încărcare rapidă pe traseul autobuzelor electrice.

Astfel, flota de transport urban electric a municipiului Turda se va extinde cu încă 25 de autobuze electrice, ceea ce va permite o extindere semnificativă a rutelor și va încuraja folosirea mijloacelor de transport în comun nepoluante.

„Suntem mândri să continuăm eforturile noastre de a oferi cetățenilor din Turda și comunele învecinate mijloace de transport nepoluante și sustenabile, care să le permită să se deplaseze în mod eficient și să contribuie la protejarea mediului înconjurător. Extinderea flotei noastre de autobuze electrice este un pas important în această direcție și suntem încântați să putem aduce aceste îmbunătățiri pentru comunitatea noastră”, a declarat primarul municipiului Turda, Cristian Octavian Matei.