Un incendiu a izbucnit duminică dimineață, 7 ianuarie, la două vagoane din dara Cluj-Napoca, după ce două persoane fără adăpost au făcut un foc ca să se încălzească, iar una dintre ele, în vârstă de aproximativ 40 de ani, a suferit ușoare arsuri la față, au declarat autoritățile locale pentru Libertatea.

Incendiul a cuprins două vagoane dintr-o garnitură dezafectată, aflată pe o linie de tren adiacentă din Gara Cluj-Napoca. La faţa locului au intervenit două autospeciale de stingere de la ISU Cluj, pompierii lichidând incendiul înainte ca acesta să se extindă.

https://www.youtube.com/watch?v=yTYwoAXsw1Q

Potrivit informațiilor Libertatea, incendiul a provenit de la focul făcut de doi oameni fără adăpost ca să se încălzească. Unul dintre ei a reușit să iasă din vagon, cel de-al doilea a suferit arsuri ușoare la nivelul feței și intoxicație cu fum.

„Persoana consultată, respectiv un bărbat în vârstă de aproximativ 40 de ani, a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale. Conform primei evaluări acesta prezenta arsuri superficiale la nivelul feței și suspiciuni de intoxicație cu fum”, a transmis ISU Cluj.

Polițiștii au deschis un dosar penal. „La data de 7 ianuarie, polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Cluj-Napoca au demarat cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere și vătămare corporală din culpă, ca urmare a unui incendiu care a cuprins două vagoane dezafectate, în gara municipiului Cluj-Napoca. În urma incendiului produs a rezultat rănirea unui bărbat, acesta fiind preluat de echipajele medicale”, a transmis IPJ Cluj.

Foto, video: ISU, Monitorul de Cluj