Sursă foto: Freepik

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj a semnat două contracte de finanțare din fonduri europene, în valoare totală de 1.680.500 de lei, pentru a dota și moderniza cele două centre publice din județ care asigură servicii de recuperare neuromotorie pentru persoanele adulte cu dizabilități.

Investițiile vizează dotarea centrelor cu aparatură fixă și mobilă performantă, de ultimă generație, ceea ce va permite furnizarea de servicii sociale superioare din punct de vedere calitativ, adaptate nevoilor și abilităților persoanelor cu dizabilități.

În urma acestor investiții, persoanele adulte cu dizabilități din județul Cluj vor putea beneficia de servicii specializate de recuperare neuromotorie, care le vor ajuta să se integreze mai eficient în viața socială și să participe activ la viața comunității.

De asemenea, investițiile vor oferi un sprijin real familiilor clujene care au în îngrijire persoane adulte cu dizabilități.

Centrul de Recuperare Neuromotorie Cluj-Napoca va fi dotat cu aparatură pentru kinetoterapie, hidroterapie, terapie ocupațională, logopedie, psihoterapie și terapie senzorială.

Centrul de Recuperare Neuromotorie Turda va fi dotat cu aparatură pentru kinetoterapie, hidroterapie, terapie ocupațională și logopedie.

Aceste investiții sunt un pas important pentru creșterea accesibilității serviciilor publice pentru persoanele cu dizabilități din județul Cluj. Ele vor contribui la îmbunătățirea calității vieții acestor persoane și la facilitarea integrării lor în societate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.