Un bărbat din București, dat în urmărire pentru o condamnare penală, a fost găsit în Cluj, unde era proxenet. Individul este acuzat că obliga o femeie să se prostitueze și își distorsiona vocea pentru a stabili întâlniri cu clienţii, anunță IPJ Cluj, citat de News.ro.

Bărbatul are 27 de ani şi era urmărit de poliţişti după ce fusese condamnat la un an de închisoare cu executare pentru infracţiuni rutiere.

Miercuri, poliţiştii din Cluj-Napoca au făcut două percheziţii domiciliare la imobilele deținute de suspect, după ce au primit informaţii conform cărora individul se ascundea în judeţul Cluj.

În unul dintre ele l-au găsit pe bărbat, care se întreţinea exploatând sexual o femeie. Potrivit poliției, el posta anunţuri prin care racola clienţi și o transporta pe femeie la locurile de întâlnire cu bărbaţii.

„Din cercetările poliţiştilor a reieşit că, în perioada ianuarie – octombrie 2023, acesta ar fi înlesnit, în mod repetat, practicarea prostituţiei de către o femeie, de 37 de ani. În fapt, bărbatul ar fi închiriat apartamente, pentru a le pune la dispoziţia femeii, în scopul practicării prostituţiei, ar fi distribuit pe diverse site-uri web anunţuri referitoare la oferirea de servicii sexuale ale acesteia şi ar fi intermediat legătura cu diverşi clienţi”, a transmis IPJ Cluj.

În timpul interacţionării cu persoanele interesate, bărbatul folosea o aplicaţie pentru distorsionarea vocii, ca să pară că este femeie, mai spun autoritățile.

În cadrul anchetei poliţiştii au mai stabilit că pe care obişnuia să o bată pe femeie pentru o determina să continue să se prostitueze.

„În urma percheziţiilor efectuate în municipiul Cluj-Napoca, au fost descoperite şi ridicate 8 telefoane mobile, un plic cu substanţă pulverulentă, albă şi 3.200 de lei. În baza probatoriului administrat, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj-Napoca au dispus reţinerea bărbatului, pentru 24 de ore, la expirarea măsurii fiind încarcerat, în baza mandatului de executare a pedepsei”, precizează polițiștii.