Sursă foto: servuscluj.ro

După scandalul național legat de tratamentul inuman aplicat bătrânilor în mai multe centre de îngrijire din județul Ilfov, autoritățile din Cluj au intrat în acțiune. Începând de ieri, echipe formate din reprezentanți ai ISU, IPJ, ITM, DSP, DSVSA, AJPIS și Protecția Consumatorului au început verificări la centrele de îngrijire din județ, conform anunțului făcut de Prefectura Cluj.

„În județ sunt 87 de centre rezidențiale, publice și private, vârstnici, adulți cu dizabilități și copii. Au fost construite 3 echipe care intervin concomitent, dat fiind numărul mare al acestor furnizori de servicii sociale, fiecare instituție realizând controlul în baza legislației și a procedurilor proprii.

În prima zi au fost verificate 12 centre. Au fost constatate o serie de nereguli și au fost aplicate avertismente și sancțiuni pentru: produse expirate, lipsa unor proceduri sau documente, lipsa personalului de specialitate, absența verificării și întreținerii periodice a instalației electrice, a documentelor specifice pe linia apărării împotriva incendiilor, lipsa analizei de risc la securitatea fizica, nestabilirea modelelor de meniu de alimentație zilnică în baza recomandărilor medicului nutriționist sau a asistentului dietetician, conform standardului minim de calitate, precum lipsuri în gestionarea corespunzătoare a deșeurilor periculoase”, a declarat prefectul Irina Munteanu.

După efectuarea controalelor, s-au înregistrat un total de 36 de amenzi în valoare de 327.500 de lei și 106 avertismente. Cu toate acestea, nu s-a luat decizia de închidere a vreunui centru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.