Sursă foto: servuscluj.ro

Aeroportul Internațional Cluj a finalizat implementarea proiectului „Construcția unei căi de rulare paralele cu pista”, proiect finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020. Noua cale de rulare asigură infrastructura necesară pentru operarea unui număr mai mare de aeronave, garantând în același timp condiții de siguranță și securitate pentru pasageri și pentru aeronavele care operează pe Aeroportul Cluj. Valoarea totală a proiectului se ridică la 84.271.924 de lei.

Proiectul finalizat permite operația aeronavelor de Categoria C și superioare, extinzând capacitatea aeroportului. De asemenea, noua cale de rulare facilitează desfășurarea operațiunilor aeroportuare la sol și îmbunătățește nivelul de siguranță pentru pasageri și aeronavele care operează pe aeroport.

” Noua cale de rulare pe care am prezentat-o astăzi este deosebit de importantă pentru fluidizarea traficului, pentru creșterea siguranței, având în vedere că s-a mărit mult numărul de pasageri, numărul de mișcări. Este un proiect cofinanțat din Programul Operațional Infrastructura Mare, din fonduri europene și bugetul de stat. Total, proiectul a fost de peste 85 de milioane de lei, cu o cofinanțare de aproximativ 27 de milioane de lei care s-a finalizat și deja această cale de rulare este operațională”, a afirmat David Ciceo, directorul Aeroportului Internațional ”Avram Iancu” Cluj-Napoca.

Conform estimărilor, se preconizează că traficul total de pasageri al Aeroportului Internațional Cluj va depăși 3,1 milioane de pasageri până la sfârșitul anului 2023, situându-se astfel ca al doilea aeroport ca număr de pasageri din țară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.