Sursă foto: actualdecluj.ro

Administrația locală, prin primarul Emil Boc, a semnat contractul de proiectare pentru modernizarea Liceului „L. Blaga” și a străzilor adiacente, în valoare de peste 3,5 milioane lei, cu biroul de proiectare Arhi Box.

Pentru liceul „Lucian Blaga” din cartierul Gheorgheni, Primăria, în colaborare cu Ordinul Arhitecților din România, a organizat un concurs internațional de soluții pentru a obține o școală de înaltă calitate atât pentru elevi, cât și pentru profesori.

Arhi Box S.R.L. a câștigat Premiul I în cadrul concursului, constând în contractul estimat la valoarea de 3,56 milioane lei fără TVA pentru servicii de proiectare a liceului și străzilor adiacente. Contractul a fost semnat pe 22 mai, iar proiectul va parcurge acum etapele legale necesare pentru implementare, conform anunțului făcut de primarul Emil Boc.

Scopul concursului internațional de soluții, organizat de Primăria Cluj-Napoca și OAR România, cu sprijinul Filialei Transilvania, a fost găsirea unui echilibru optim între modernizarea funcțională a clădirilor școlii, integrarea extinderilor în sit, aspectul arhitectural, soluțiile tehnice, soluțiile economice și soluțiile funcționale pentru extinderea liceului în aria concursului, precum și transformarea străzilor adiacente într-un spațiu urban dinamic și de calitate.

Obiectivele proiectului se referă la:

  • completarea și reorganizarea ansamblului educațional pentru a se adapta la principiile educaționale și la cerințele de eficiență energetică
  • integrarea clădirilor existente în zonă și adaptarea noilor intervenții
  • amenajarea curții școlii cu accent pe suprafețe verzi extinse și materiale prietenoase cu mediul
  • amenajarea spațiului urban adiacent liceului pentru a facilita deplasarea plăcută și sigură a elevilor, profesorilor, locuitorilor zonei și a trecătorilor

Juriul a fost format din: arh. Michál Cohen (Marea Britanie), arh. Anca Mihalache (Marea Britanie), arh. Tamás Fialovszky (Ungaria), arh. Daniel Tellman (România), arh. urb. Vera Marin (România), arh. Irina Tulbure (România), arh. Eleonora Dulău (reprezentant al Filialei Teritoriale Transilvania a OAR), iar membrii supleanți au fost: arh. Andreea Mureșan (reprezentant al Autorității Contractante) și arh. Dragoș Dascălu (România).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.