Astăzi, la Ploiești și Breaza a fost marcată Ziua Internațională a persoanelor cu dizabilități, prin două flashmob-uri organizate împreună cu copiii de la Asociația Down Ploiești , cei de la ASCHR-F (filiala Prahova) și voluntarii de la MASTERPEACE România.

Primul flashmob a fost organizat la Ploiești, cei prezenți având lacrimi în ochi de bucurie și emoție.
După terminarea acestuia, zeci de baloane au zburat spre cer.

In jurul orei 14.00, în parcul „Constantin Brîncoveanu„ din Breaza, în prezența autorităților locale, a fost organizat cel de al 2 lea flashmob și la acesta participanții s-au bucurat de baloane, dar și de apă și dulciuri din partea partenerilor.

Partener Media – Colaborator Infoploiesticity și Prahova Liberă

Parteneri: Asociaţia MasterPeace România, Centrul Cultural „Ion Manolescu”, Breaza , Primăria Ploiești, Primăria Breaza, Centrul Școlar de Educație Incluzivă Breaza (Csei Breaza), Liceul Teoretic „Aurel Vlaicu”, Orașul Breaza.

Scenografia a fost realizată de NICOLETA MOCANU- PREȘEDINTE ASOCIAȚIA „ÎNTOARCE-TE LA SPORT„
”Cu siguranță, unul dintre evenimentele care îmi vor rămâne întipărite în suflet pentru totdeauna!

Emoția și bucuria transmisă de acești copii și tineri m-au copleșit astăzi odată cu acțiunea organizată de Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități.
Mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în organizarea acestui eveniment la Breaza, eveniment care va deveni cu siguranță o tradiție a noastră, a comunității! ” Bogdan Novac-Primar Oraș Breaza.

Evenimentul de azi a fost de conștientizare și recunoaștere a persoanelor cu dizabilități, pentru a marca împreună un moment de reflecție, de sensibilizare și de solidaritate.

Ziua Mondială a Persoanelor cu Dizabilități este marcată pe 3 decembrie, în urma unui apel lansat în 1992 Adunarea Generală a ONU, cu obiectivul de promovare a înţelegerii problemelor legate de dizabilitate şi mobilizarea susţinerii demnităţii, drepturilor şi bunăstării persoanelor cu dizabilităţi.