”Condiţiile atmosferice nefavorabile (ninsori abundente) şi vântul puternic (viscol) au generat întreruperea accidentală a traficului feroviar în staţia Mărăşeşti şi îngreunarea circulaţiei în zona macazelor”, anunţă, luni seară, CFR Călători.

Compania precizează că următoarele trenuri staţionează, astfel:
• IR 1665 Bucureşti Nord– Iaşi staţionează în Mărăşeşti
• IR 1664 Iaşi – Bucureşti Nord staţionează în staţia General E. Grigorescu
• R 7575 Galaţi –Mărăşeşti staţionează în staţia General E. Grigorescu

”Mai multe trenuri înregistrează întârzieri şi, în funcţie de evoluţia fenomenelor meteo şi a condiţiilor de circulaţie, pe raza regionalelor Galaţi şi Iaşi, pot interveni restricţionări temporare ale circulaţiei trenurilor pe anumite intervale de staţii şi în următoarele ore traficul de pasageri fiind preluat de celelalte garnituri din graficele de circulaţie”, a mai transmis CFR Călători.

Potrivit companiei, programul de circulaţie în zonele afectate de vremea nefavorabilă se desfăşoară în funcţie de măsurile operative stabilite şi dispuse de managerul infrastructurii feroviare – CFR SA.

”În funcţie de evoluţia fenomenelor atmosferice, sunt posibile şi alte decalări ale orariilor trenurilor. CFR Călători este în permanent contact cu managerul infrastructurii feroviare, CFR SA pentru rezolvarea operativă a tuturor problemelor, astfel încât toate trenurile şi călătorii să ajungă la destinaţie în siguranţă”, a precizat compania.