Sursă foto: stiridecluj.ro

În perioada sărbătorilor, șoferii vor avea acces doar pe autostradă între Cluj-Napoca și Târgu Mureș! Asociația Pro Infrastructură aduce vestea că această porțiune va fi inaugurată joi sau vineri, cu opt luni mai devreme decât termenul prevăzut. Este vorba despre tronsonul Chețani-Câmpia Turzii, care reprezintă veriga lipsă de pe Autostrada Transilvaniei.

„Târgu Mureș-Cluj doar pe autostradă. Conform celor mai noi informații pe care le avem în acest moment, mâine seară sau vineri în cursul zilei se inaugurează veriga lipsă A3 Chețani-Câmpia Turzii, în funcție de când se va finaliza instalarea ultimelor parapete de protecție. Șoferii vor merge pe 113 kilometri de autostradă continuă între Ungheni și Nădășelu.

Deschiderea cu 8 luni înainte de termen este un record național stabilit de cei doi constructori, Strabag și Geiger, după ce în martie 2021 ministrul Cătălin Drulă a „rupt pisica” reziliind contractul cu defuncta Straco și apoi a re-licitat rapid lotul.

Este o inaugurare curată, fără artificii birocratice și extinderi de termene din pix. Contractul a fost semnat în 26.10.2022, are ordin de începere emis în 21.11.2022 și prevede 3 luni de proiectare și 18 de execuție, deci finalizare în august 2024.

Lucrările au început în teren la sfârșit de noiembrie 2022 la aproximativ 38% stadiu fizic existent la data rezilierii. Așadar, Strabag și Geiger au pus în teren ~60% din lucrările necesare pe cei 15,7 kilometri în ~13 luni, deci un ritm mediu de execuție de 4,6% pe lună. O mobilizare firească într-o țară modernă cu apă caldă permanentă, dar în România normalitatea de la alții este… anormală. Felicitări antreprenorilor și subcontractorilor lor”, declară cei de la Asociația Pro Infrastructură.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.