Sursă foto: stiridecluj.ro

Miercuri seara, a avut loc un incendiu în apropierea localității Gârbăul Dejului, în comuna Cășeiu. Echipele de pompieri de la Detașamentul Dej au intervenit pe parcursul nopții trecute pentru a stinge flăcările care s-au extins la o anexă gospodărească.

„Înspre locul în incendiului s-au deplasat două autospeciale de stins incendii, care s-au apropiat până la aproximativ 1km de locul unde era amplasată anexa, din cauza drumului inaccesibil.

Pompierii au continuat deplasarea pe jos, transportând cu ei o motopompă, care au folosit-o pentru a extrage apa din două fântâni din apropierea anexei, furtune și alte accesorii de stins incendii.

În momentul sosirii la fața locului au constatat că anexa, respectiv un fost grajd construit pe structură de lemn masiv cu o suprafață de aproximativ 80 mp și în care erau depozitați aproximativ 40 mc de lemn de foc, ardea generalizat.

Pompierii au acționat pentru a limita propagarea flăcărilor mai departe de limitele în care au fost găsite, fiind necesară supravegherea locului pe tot parcursul nopții, având în vedere cantitatea mare de material lemnos afectată de incendiu”, a declarat ISU Cluj.

Conform investigațiilor inițiale, se pare că incendiul a fost declanșat de fulgere care s-au descărcat în timpul ploilor din seara trecută. Echipele de pompieri rămân în zonă pentru a supraveghea locul incendiului, deoarece există o cantitate semnificativă de jar și multiple focare mocnite au fost identificate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.