Sursă foto: servuscluj.ro

 

 

 

 

 

În cursul nopții trecute, echipajele de pompieri din Dej au intervenit la un incendiu care a izbucnit pe strada Bistrița. Focul a afectat aproximativ 20 de metri pătrați din acoperișul unei case, iar după mai mult de două ore de eforturi, pompierii au reușit să stingă complet incendiul. Cauza acestui incendiu se pare că a fost un coș de fum izolat necorespunzător.

Autoritățile doresc să atragă atenția asupra importanței verificării și curățării periodice a coșurilor de fum de către persoane autorizate. Lucrările improvizate sau neglijența în acest sens pot conduce adesea la incidente precum incendiile.

„Pompierii din cadrul Detașamentului Dej au intervenit în cursul nopții trecute pentru a stinge flăcările care au cuprins o suprafață de aproximativ 20mp din acoperișul unei case de locuit situată pe strada Bistriței din municipiul Dej.
Alarma a venit în jurul orei 02:30, iar la fața locului au ajuns două autospeciale pentru stingerea incendiilor și, preventiv, un echipaj SMURD.
Operațiunile de stingere și înlăturare a efectelor secundare ale incendiului au durat mai bine de două ore, fiind împiedicată propagarea flăcărilor mai departe de limitele în care au fost găsite.
Nu au fost persoane care să solicite consult medical în urma acestui eveniment, iar cercetările preliminare arată că incendiul a pornit de la coșul pentru evacuarea fumului, care era izolat necorespunzător față de materiale combustibile”, a declarat ISU Cluj.

Conform statisticilor, majoritatea incendiilor anuale, în medie, sunt provocate de coșurile de fum necurățate și neverificate înainte de sezon, sau de construcții improvizate. Aceste situații pot duce în unele cazuri la autoaprinderea coșului de fum sau la riscul de intoxicație cu monoxid de carbon, deoarece fumul nu poate fi evacuat corespunzător.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.