Sursă foto: servuscluj.ro

În timpul nopții precedente, pompierii de la Garda Băișoara și Detașamentul Turda au fost solicitați să intervină pentru a stinge flăcările care au cuprins o casă de locuit în localitatea Muntele Săcelului.

La fața locului au fost trimise două autospeciale de stingere incendii, un echipaj SMURD și unul SAJ, găsind casa de locuit, cu o suprafață de aproximativ 80 mp, complet cuprinsă de flăcări.

Un bărbat în vârstă de aproximativ 80 de ani, imobilizat la pat, nu a reușit să se evacueze și a fost surprins de flăcări în interiorul casei. O femeie în vârstă de aproximativ 80 de ani a reușit să iasă din locuință înaintea sosirii forțelor de intervenție. Aceasta a fost evaluată medical și transportată la spital pentru îngrijiri medicale. Intervenția pompierilor a fost extrem de dificilă, având în vedere temperaturile sub -10°C și dificultatea de acces către locuință. A fost necesară extinderea unui dispozitiv de stingere cu furtuni pe o distanță de aproximativ 200m și pe o pantă semnificativă.

Intervenția promptă a pompierilor a limitat răspândirea flăcărilor dincolo de zonele în care au fost identificate inițial, iar ancheta preliminară indică faptul că incendiul a pornit de la coșul de fum izolat necorespunzător.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.