Sursă foto: stiridecluj.ro

Rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca a transmis că dorește dezvoltarea unei noi extensii într-un județ din Ardeal.

Extensia existentă la Baia Mare funcționează deja cu succes începând cu anul universitar 2023-2024.

”Este unul dintre proiectele de succes pe care le-am încheiat și care ne aduce mari satisfacții. Pe lângă faptul că am reușit să rezolvăm o problemă socială – să oferim școlarizare multor tineri din zona Maramureșului, avem chiar și studenți din Ucraina, cererea de asistență medicală este foarte mare pe piața muncii – am realizat o extensie care merge foarte bine, a avut concurență la admitere de peste 3 candidați pe un loc, s-a intrat cu note foarte bune, iar condițiile pe care ni le-au oferit colegii din Baia Mare sunt excelente, nu numai spitalul care este dotat la standarde foarte bune, dar și spațiile didactice sunt generoase, iar colegii noștri care merg să predea acolo sunt foarte mulțumiți”, a afirmat prof. dr. Anca Buzoianu, rectorul UMF Cluj, la o emisiunea online.

Dupa reușita înregistrată la Baia Mare, Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca își propune să extindă prezența în și în alte județe. Scopul este să aducă competența cadrelor universitare direct în acele zone, unde există potențiali studenți.

”Ne gândim să deschidem și alte extensii, de asistență medicală, în primul rând, urmând să ne extindem, poate, și la alte programe. De exemplu, Radiologie și Imagistică este foarte cerut pe piața muncii și poate Kinetoterapie, Fizioterapie, Nutriție și Dietetică. Cred că pentru tineri este o oportunitate foarte bună de carieră, să faci o profesie din domeniul sănătății, care are cerere, durata studiilor este mai scurtă și faptul că le faci acasă este important”, a precizat Anca Buzoianu.

Cel mai probabil, extensia va fi deschisă la Alba Iulia, dar sunt și alte județe vizate. ”Cred că vom demara încă o extensie, probabil Alba-Iulia, și suntem în discuție și cu alte județe care și-au exprimat dorința de a avea această specializare în orașele lor. Problema constă, însă, în numărul nostru de cadre didactice, trebuie să acoperim multe specializări și în multe locuri și trebuie să fim atenți să nu scădem caliattea serviciilor educaționale, aici este limitarea, la numărul de cadre didactice, dar ne vom strădui să facem față pentru că este o nevoie extraordinară și această meserie, nu numai că este foarte frumoasă, dar oferă și o angajabilitate imediată, lipsa de asistente medicale este mare nu numai în România, ci în toată lumea, e mai mare chiar decât cea de medici”, a mai transmis rectorul UMF Cluj, la Ziua Live.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.