Reprezentanţii Inspectoratului General al Poliţiei Române au transmis sâmbătă, printr-un comunicat de presă, că în perioada 26 – 28 septembrie 2023, au avut loc acţiuni de verificare şi control privind legalitatea transporturilor containerizate desfăşurate prin porturile Constanţa şi Constanţa Sud – Agigea.

“Aceste activităţi au fost efectuate în urma derulării operaţiunilor de import sau tranzit, atât prin realizarea unor controale fizice la rampele de control, cât şi verificarea prin scanare a unor containere prin intermediul sistemului mobil autonom de scanare a vehiculelor şi containerelor, aflat în dotarea Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime”, se arată în comunicat. 

Sursa citată a menţionat că poliţiştii au acţionat în filtre instituite în porţile de intrare/ieşire în/din porturile Constanţa şi Constanţa Sud – Agigea, unde a fost verificată existenţa documentelor legale necesare conducătorilor autocamioanelor şi au fost efectuate testări pe linia consumului de alcool.

Astfel, au fost legitimate 442 de persoane şi efectuate 52 de testări cu aparatul alcooltest.

Totodată, au fost verificate 399 de vehicule de transport marfă, 36 de camioane, scanate 36 de containere şi 205 controlate fizic.

În această perioadă, au fost aplicate 80 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 23.445 de lei.

În urma verificărilor şi controalelor efectuate, au fost reţinute cinci permise de conducere, şapte certificate de înmatriculare şi ridicate trei seturi de plăcuţe de înmatriculare.