07 Simona Halep a revenit în circuitul tenisului profesionist după ce i-a fost redusă suspendarea de patru ani, pentru dopaj. Sportiva ocupă locul 1.143 în clasamentul WTA.

Darren Cahill, fostul antrenor al campioanei a vorbit despre ceea ce o așteaptă pe jucătoarea de tenis în următoarea perioadă. El i-a lăudat caracterul puternic care a împiedicat-o să abandoneze și a făcut-o să continue lupta.

Simona Halep lăudată de fostul antrenor

Darren Cahill a vorbit despre puterea de caracter de care a dat dovadă Simona Halep în perioada suspendării din activitatea sportivă. Chiar dacă a fost acuzată că a trișat, ea a reușit să demonstreze că este nevinovată. Iar acest lucru i-a adus reducerea suspendării pe care a primit-o inițial. De la patru ani, cât i-a stabilit ITIA, Simona a stat în afara arenei doar nouă luni, datorită deciziei TAS.

În acest context, antrenorul crede că fosta sa elevă merită să ocupe un loc în Hall of Fame, galeria de onoare a celebrităților din tenis. El a apreciat faptul că Simona Halep a mers să joace la turneul din Miami, chiar dacă unii au condamnat-o pentru aceasta, dat fiind că nu era suficient pregătită.

„Nu pot să o acuz că a făcut asta (participarea la Miami – n. red.). Când stai în afara circuitului timp de 18 luni și simți că ar trebui să fii și tu acolo. Apare stresul, apare anxietatea, îți pui întrebarea dacă vei mai putea juca vreodată? Nu îmi pot imagina prin ce a trecut. Am vorbit de multe ori despre tăria ei mentală, despre abilitatea de a se ridica de la pământ când i se întâmplă ceva rău”, a arătat Darren Cahill.

Simona Halep

Darren Cahill, despre fosta elevă

Fostul antrenor al campioanei a apreciat puterea mentală a jucătoarei care găsea suficiente resurse să continue în momente grele. Darren Cahill a pareciat atitudinea pozitivă pe care o arată Simona Halep, chiar în cele mai dificile momente. Iar acest lucru o face să fie pregătită pentru orice competiție.

„După câte o înfrângere dureroasă, a doua zi Simona venea și spunea să reluăm antrenamentele. Își propunea să devină mai bună, să aibă o nouă șansă. A avut mereu această abordare pozitivă asupra carierei sale. Dar când nu poți ieși pe teren, când ești suspendată din turnee, poate deveni incredibil de dificil din punct de vedere mental. Nu atât din punct de vedere fizic, cât mai ales mental. Este o decizie care influențează o viață”, a mai spus antrenorul, conform digisport.ro.

Potrivit spuselor sale, Halep ar trebui să ajungă în Hall of Fame, datorită performanțelor sale Darren Cahill a apreciat că jucătoarea de tenis este o personalitate extraordinară și în afara terenului.

„Din punctul meu de vedere, este o jucătoare care ar trebui să ajungă în Hall of Fame. Are două titluri de Grand Slam, doi ani încheiați pe locul 1 în lume. O jucătore incredibilă. O persoană extraordinară în afara terenului. Din toate acestea cred că ar trebui să fie în Hall of Fame”, a mai spus tehnicianul.

Simona Halep

Simona Halep și-a curățat imaginea la TAS

Darren Cahill a mai spus că pentru sportiva din Constanța ar fi fost dificil să-și revină și să-și refacă imaginea dacă ar fi fost menținută suspendarea inițială. În opinia sa, acum, adevărul a ieșit la iveală, iar Simona Halep poate să meargă oriunde cu capul sus.

„Dacă rămânea cu suspendarea, asta nu ar mai fi fost o opțiune. E o imagine cu care rămâi pe viață. Acum a putut să își curețe imaginea. Adevărul a ieșit la iveală. Își poate ține capul ridicat, să meargă cu încredere la fiecare turneu, la fiecare restaurant sau aeroport. Își poate continua viața așa cum merită”, a declarat Darren Cahill.

Tribunalul de Arbitraj sportiv a hotărât să reducă suspendarea pentru dopaj în cazul Simona Halep. Instanța sportivă a admis problele depuse în apărarea jucătoarei de tenis și a redus suspendarea de la patru ani la nouă luni. Astfel, sportiva a putut să revină în circuitul WTA, chiar dacă și-a pierdut punctele acumulate.