Procurorii DNA Cluj fac miercuri dimineață, 4 octombrie, peste 20 de percheziţii în 6 județe din țară, într-un dosar cu acuzații de corupție în legătură cu protecţia asigurată unor firme de transport, anunță DNA, într-un comunicat. Potrivit G4media, în acest dosar este vizat și Bogdan Durlea, șeful Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier (ISCTR) Cluj, suspectat de luare de mită și divulgare de „informații nedestinate publicității”.

Potrivit DNA, percheziţii au loc la 24 de adrese situate pe raza judeţelor Cluj, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Sălaj, Bihor şi Alba, din care două sunt sediile unor instituţii publice.

Una dintre instituțiile vizate de percheziții este sediul ISCTR din Cluj, iar Bogdan Durlea, șeful instituției, a fost ridicat de procurorii anticorupție, potrivit G4media, care citează surse judiciare.

Anchetatorii îl suspectează pe Durlea că a luat mită de la transportatori pentru a le acorda avizele necesare transporturilor pe drumurile naționale și autostrăzile din România, relatează și Digi24, citând surse judiciare.

Potrivit presei locale, Bogdan Durlea a condus câteva luni ISCTR Cluj IT 4, în 2021, fiind revocat din funcție în același an, de către fostul ministru al Transporturilor Cătălin Drulă. În noiembrie 2021, Durlea a fost repus în funcție și menținut de miniștrii PSD-PNL Dan Vîlceanu și Sorin Grindeanu.

Bogdan Durlea. Foto: foaiatransilvana.ro

Inspectoratul Teritorial nr. 4 are ca arie de responsabilitate judeţele Alba, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Maramureş, Satu Mare şi Sălaj, 

ISCTR este organismul tehnic din subordinea Ministerului Transporturilor, care asigură la nivel naţional inspecţia şi controlul respectării reglementărilor naţionale şi internaţionale în domeniul transporturilor rutiere, notează News.ro.