Liberalul Robert Sighiartău este de părere că după alegerile din 2024 va exista o guvernarea PSD și AUR. Deputatul PNL a comentat și evoluția celor două partide în preferințele alegătorilor, punctând și cel mai bun scenariu pentru social-democrați.

Robert Sighiartău, despre viitorul Guvern

Deputatul PNL Robert Sighiartău este de părere că în 2024 România va avea parte de o guvernare comună între PSD și partidul AUR. El a subliniat că acest scenariu se bazează pe relațiile existente între cele două formațiuni politice, inclusiv pe modul în care AUR alege să concureze cu PSD la nivel local.

„PSD are un joc murdar, dublu, apropo de coaliţie şi de parteneriat iar eu văd PSD guvernând cu AUR din 2024. Mă bazez în primul rând pe legăturile care stau în spatele acestor partide politice inclusiv în modul în care AUR alege să se bată cu PSD în teritoriu”, a declarat Robert Sighiartău la Prima News.

Referindu-se la evoluția AUR, Sighiartău a remarcat că partidul începe să devină mai acceptat și susține că asistăm la o albire a acestui partid. În ceea ce privește PSD, Sighiartău a menționat că partidul social-democrat a început să se erodeze și nu mai atinge pragul de 30% în sondaje de mult timp.

„Sunt sub 30% dinainte de a prelua guvernarea. În acest moment, AUR-ul, din cauza lipsei de leadership, din cauza modului în care se conduc anumite ministere, politica de comunicare a Guvernului, poate fi propulsat pe primul loc, este scenariul extrem de valabil.

Există, pe lângă sondajele relevante la nivel national, o majoritate tăcută care la acest moment nu spune că votează cu AUR, de ruşine. Eu sunt sigur că AUR poate să bată PSD dar mai am şi acum semne de întrebare legat de ceea c se întâmplă între PSD şi AUR. De-a lungul timpului, am văzut o potenţare între cel două partide şi cei doi lideri.”, a subliniat Sighiartău.

Scenariul favorabil pentru PSD la prezidențiale

Sighiartău a sugerat că scenariul cel mai favorabil pentru PSD ar fi să intre în turul al doilea al alegerilor prezidențiale împotriva unui candidat de la AUR. Acest scenariu ar oferi șanse mai mari lui Marcel Ciolacu de a câștiga președinția.

„Asta cred dânșii în acest moment şi asta încerc să le spun şi colegilor, că se vede de la o poştă”, a subliniat Robert Sighiartău.