Sursă foto: servuscluj.ro

Polițiștii români au destructurat o rețea de crimă organizată care se ocupa de traficul de migranți și traficul de droguri. Miercuri, au avut loc multiple percheziții la domiciliile suspecților din întreaga țară, precum și în Austria, sub coordonarea procurorilor DIICOT.

„Din cercetări a reieșit că, în cursul anului 2022, mai multe persoane, în principal cetățeni români, ar fi constituit un grup infracțional organizat în scopul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți, de origine afro-asiatică, pe ruta Ungaria-Austria. Migranții, după ce ar fi ajuns, ilegal, pe teritoriul Ungariei, ar fi fost preluați de către membrii grupului infracțional, din zona localității Szeged/Ungaria și transportați, în condiții precare, până în apropierea localității Nickelsdorf/ Austria, pentru 3.000 de euro, pentru fiecare migrant.

În cadrul cercetărilor, s-a conturat bănuiala rezonabilă că membrii grupului infracțional organizat ar fi realizat peste 20 de transporturi de migranți, pe teritoriul Ungariei.

Parte dintre aceste transporturi ar fi fost interceptate de către membrii maghiari ai echipei comune de anchetă, pe teritoriul Ungariei, unii dintre organizatori fiind arestați preventiv de către autoritățile judiciare din Ungaria”, a declarat Poliția Română.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.