Sursă foto: servuscluj.ro

Reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca anunță că manifestările prilejuite de Ziua Națională a României vor avea loc în Piața Mihai Viteazul, Piața Avram Iancu și Piața Unirii. Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca va continua până la sfârșitul anului, iar începând cu 1 Decembrie se va deschide Târgul de Iarnă pe platoul Sălii Sporturilor „Horia Demian”, unde a fost amenajat și un patinoar.

Evenimentele încep cu ceremonialul de depunere de jerbe și flori în Piața Mihai Viteazul, la ora 09:00. Organizate de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca, Instituția Prefectului Județul Cluj și Divizia 4 Infanterie „Gemina”, manifestările continuă la ora 10:30 în Piața Avram Iancu cu ceremonia oficială, defilarea cu tehnică militară și de intervenție, precum și un spectacol de artificii în timpul zilei.

De asemenea, la ora 12:00, este programat un eveniment dedicat pentru a comemora curajul liderului revoluției române din 1848 din Transilvania, „Avram Iancu, de 30 ani în inima Clujului”. Acesta este organizat în parteneriat cu Societatea Cultural-Patriotică „Avram Iancu” din România.

Bulevardul Eroilor va găzdui o reconstituire a evenimentelor din 1918, între orele 13:00 și 15:00, iar clujenii vor avea oportunitatea să păstreze amintiri prin intermediul unui fotobooth activ între 12:00 și 21:00.

La „kilometrul 0” al orașului, în Piața Unirii, evenimentele dedicate Zilei Naționale încep la ora 15:00 cu un regal folcloric susținut de artiști și ansambluri folclorice renumite. Printre acestea se numără Sava Negrean Brudașcu, Aurel Tămaș, Ana Ilca Mureșan, Maria Golban Șomlea, Valeria și Traian Ilea, Cristian Totpati, Mariana Sfechiș, Lucia Potra, Adriana Irimieș, Mihaela Grindean, ansamblul folcloric Mărțișorul și ansamblul folcloric Dor Transilvan.

Iluminatul festiv va fi pornit în întreg orașul la ora 19:00, urmat de spectacole susținute de Delia și Cargo pe scena din Piața Unirii.

De la ora 20:00, în Piața Avram Iancu, publicul va fi încântat de un spectacol inedit de drone și artificii, menit să amintească de învățăturile anilor trecuți: „Timpurile și lumea se schimbă, nimic nu este veșnic. Legământul nostru este să nu încetăm în străduința de a ne proteja meleagurile și credința pentru a le putea lăsa moștenire urmașilor noștri.”

Program:

Piața Unirii

  • 15:00 – Regal folcloric
  • 19:00 – Aprinderea iluminatului festiv
  • 19:05 – Concert Delia
  • 20:15 – Concert Cargo

Piața Avram Iancu

  • 10:30 – Defilarea cu tehnică militară și de intervenție
  • 12:00 – „Avram Iancu, de 30 ani în inima Clujului” (eveniment organizat în parteneriat cu Societatea Cultural-Patriotică „Avram Iancu” din România)
  • 20:00 – Spectacol de drone & artificii

Piața Mihai Viteazul

  • 09:00 – Ceremonial de depunere de jerbe și flori

Parteneri oficiali: Terapia – O companie Sun Pharma, Iulius Mall Cluj-Napoca, Arobs Parteneri principali: Ursus, Vodafone Parteneri: Moldovan Carmangerie, Coca-Cola, Liberty Residential, BCR, Alexandrion, Coral Impex, Autoworld Parteneri media: TVR Cluj, Radio Cluj, Radio Impuls.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.