Datele din SUA au arătat că preţurile de consum au crescut modest în iunie şi au înregistrat cea mai mică creştere anuală din ultimii doi ani.

Pieţele se aşteaptă la încă o creştere a ratei dobânzii, dar comercianţii de petrol speră că aceasta ar putea fi ultima.

Dobânzile mai mari pot încetini creşterea economică şi pot reduce cererea de petrol.

„Acesta este cel mai mic nivel de la pandemie… dar este important să reţineţi că aceasta este încă o situaţie tranzitorie. Dar, în general, traderii aplaudă acest eveniment”, a declarat Naeem Aslam, director de investiţii la Zaye Capital Markets. descriind cifrele inflaţiei.

Contractele futures pentru petrolul Brent au crescut cu 39 de cenţi, sau cu 0,5%, până la 80,33 dolari pe baril, după ce au urcat cu mai mult de 1 dolar la începutul sesiunii.

Preţu ţiţeiului american West Texas Intermediate (WTI) a crescut cu 60 de cenţi, sau cu 0,8%, la 75,43 dolari pe baril.

Preţurile petrolului au fost, de asemenea, sprijinite de dolarul mai slab şi optimismul legat de stimulentele pentru economia chineză, a declarat Fiona Cincotta, analist senior al pieţelor financiare la City Index.

Prognozele Administraţiei pentru informaţii în energie din SUA şi ale Agenţiei Internaţionale pentru Energie indică o înăsprire a raportului dintre cerere şi ofertă până în 2024.