Sursă foto: servuscluj.ro

Podul Garibaldi, esențial pentru circulația pe ruta Grigorescu – stadion – strada Moților, urmează să fie demolat și înlocuit cu un nou pod. Administrația Boc se străduiește de zece ani să găsească un constructor pentru acest proiect, iar acum inițiativa revine în prim plan.

Arhitecții de la SC Costin și Vlad Birou de Proiectare SRL au propus demolarea podului existent și construirea unuia nou, cu un cost estimat de 60.631.452 lei cu TVA, din care 38.565.542 lei cu TVA ar fi pentru lucrările de construcții și montaj. Cu toate acestea, există preocupări legate de închiderea circulației rutiere timp de șase luni, precum și de posibila prelungire a acestui interval de timp, având în vedere ritmul obișnuit al lucrărilor de construcție. De asemenea, arhitecții sunt îngrijorați de prezența sării în zonă, astfel încât studiile geologice trebuie efectuate cu atenție, evitându-se abordările superficiale, așa cum s-a întâmplat la Podul Porțelanului.

Noul pod va fi proiectat cu două benzi de circulație auto de 3 metri fiecare și două benzi de circulație de 3,50 m fiecare (cele marginale), două zone pentru parapet rutier de 0,45 m fiecare, două piste pentru bicicliști de 1,5 m fiecare, două trotuare pietonale de 2,25 m fiecare și două zone pentru parapet pietonal de 0,3 m fiecare.

Rămâne de văzut dacă va fi identificat un constructor dispus să preia proiectul. Până în prezent, la cele patru licitații desfășurate, nu s-a prezentat niciun ofertant.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.